Bliv frivillig Samarit/Medic

Bliv frivillig samarit

Vi optager nye medlemmer 1-2 gange om året. Da vi ikke kan tage for mange ind af gangen skal man igennem et mindre optagelsesforløb. Er du interesseret i at starte som frivillig samarit hos Røde Kors i Odense, skal du sende en ansøgning til odense.afu@rodekors.dk, hvorefter man vil blive inviteret til en videre samtale.

Vi glæder os til at høre fra jer!

Brænder du for førstehjælp og har du lyst til at hjælpe, hvor der er brug for dig? Så er det at blive samarit i Røde Kors en oplagt mulighed for dig. Her kan du nemlig være med til at forebygge, at små ulykker får store konsekvenser.

Måske er du i gang med en sundhedsfaglig uddannelse og har behov for noget erfaring? Måske er du allerede erfaren inden for faget og vil gerne dele ud af dine kompetencer? Eller måske er du helt uden erfaring, men har lysten og viljen til at lære og til at yde en indsats? Så er det dig, vi har brug for.

Gør en forskel som samarit

Sammen med 800 andre samaritter yder du en førstehjælpsindsats til arrangementer landet over. Du hjælper mennesker, der har brug for dine kompetencer og medmenneskelighed.

Dine muligheder som frivillig

Røde Kors’ samaritter er til stede ved mere end 1300 arrangementer om året, og udfører langt over 30.000 behandlinger. Vi har to slags frivillige inden for samaritteraktiviteten, og hvilken af de to, der er relevant for dig, afhænger af din baggrund og kompetencer.

  • Samarit - En samarit i Røde Kors skal brænde for at hjælpe andre vha. førstehjælp, men har ikke nødvendigvis en sundhedsfaglig baggrund. Du vil blive undervist i, at kunne håndtere tilskadekomne og udføre livreddende førstehjælp.
  • Medic - En medic er en samarit med sundhedsfaglig baggrund, hvilket indebærer et krav om en erfaring med patienter i ustabil tilstand. Du skal først gennemføre vores samarit-uddannelse og have været aktiv samarit i mindst 2 år for at komme i betragtning til vores medic-uddannelse. Uddannelsen giver dig kompetencer indenfor håndtering af tilskadekomne samt til at håndtere akut opstået sygdom.

Hvad skal jeg lave?

Som samarit eller medic har du vagter ved fx. sportsstævner, koncerter, festivaler og firmaarrangementer. Her sørger du for en hurtig og grundig førstehjælpsindsats sammen med dine kollegaer, hvis ulykken skulle ske. Fra plaster på et sår over forbinding af en forstuvet ankel til brug af hjertestarter ved hjertestop. Din indsats afhjælper skader og redder liv.

Hvad får jeg ud af det?

Som frivillig i Røde Kors får du vores samaritteruddannelse og et stærkt socialt netværk - samt oplever glæden ved at hjælpe andre. Er du i gang med en sundhedsfaglig uddannelse som fx. læge, sygeplejerske eller ambulanceredder, så har du desuden muligheden for at tilegne dig praktisk erfaring, der kan være gavnligt i dit videre uddannelsesforløb.

Hvor lang tid tager det?

Engagement tager tid, men du bestemmer selv, hvor meget tid du vil investere. En vagt kan vare fra få timer til hele weekender. Udover dine samarittervagter træner du med de andre samaritter fra afdelingen, så du hele tiden er opdateret og kan yde dit bedste.

Hvordan kommer jeg videre?

Er du interesseret i at starte som frivillig samarit hos os, skal du sende en ansøgning til vores frivilligkoordinator på odense.afu@rodekors.dk med dit navn, dine kontaktinformationer og lidt om dig selv og hvorfor du gerne vil være samarit. Efterfølgende vil vores koordinator tage kontakt til dig og sammen finder I ud af, om samaritterne er noget for dig og hvornår du kan blive inviteret til en videre samtale.
OBS: Da vi har rigtig mange ansøgere og ikke kan tage alle ind på éen gang, optager vi nyemedlemmer 2 gange om året.