Vågetjenesten

Vågetjenesten

Vågetjenestens frivillige skaber ro og tryghed for døende og deres pårørende ved at være til stede og støtte den døende i livets sidste timer. Vågetjenesten er et gratis tilbud til pårørende, plejecentre, hjemmeplejegrupper i Odense Kommune og afdelingerne på Odense Universitetshospital.

Vågetjenestens frivillige yder ikke nogen form for praktisk pleje, ligesom de heller ikke varetager de fagprofessionelles opgaver. De er der udelukkende for at give nærvær, omsorg og tryghed til den døende og eventuelle pårørende.

 

Bliv frivillig i Vågetjenesten

For at blive frivillig i Vågetjenesten skal du have et afklaret forhold til døden og være moden, ansvarsfuld og psykisk robust. Du sidder hos den døende og lytter, holder i hånd – eller hvad situationen indbyder til. Du aftaler selv med din aktivitetsleder, hvor lange vagterne skal være – og om du vil våge både dag og nat. De frivillige er både mænd og kvinder, unge og gamle som alle har det til fælles, at de har haft døden inde på livet. Vågetjenesten arbejder ud fra, at ingen skal dø alene.

 

Har du brug for Vågetjenesten, eller vil du være frivillig? 

Kontakt aktivitetslederne på telefon: 28 45 63 03 eller skriv en mail til odense.vaagetjenesten@rodekors.dk. Vi står altid klar til at besvare dine spørgsmål, hjælpe dig med at blive frivillig eller sende en frivillig ud til et døende medmenneske.

Kontakt Vågetjenesten

Telefon: 28 45 63 03
Mail: odense.vaagetjenesten@rodekors.dk