Primus Motor

Primus Motor

Primus Motor er en mentorordning for indsatte, som står for at skulle løslades. Som mentor i Primus Motor kan du være med til at sikre en god overgang fra fængsel til frihed for den indsatte. Mange løsladte oplever tiden før, under og efter løsladelse som kaotisk. Som frivillig mentor kan du hjælpe med at strukturere en hverdag og med at vise vej i kaos. Du kan hjælpe med at finde fodfæste på løsladelsesdagen og de første dage efter, hvor mange praktiske ting skal falde på plads. Du kan støtte op om job- og boligsøgning og være en tillidsfuld sparringspartner og følgeven til nye netværk i månederne efter løsladelse. I Primus Motor matcher vi to mentorer med en indsat, når der er 4-6 måneder tilbage af afsoningen. Forløbet fortsætter op til et år efter løsladelse.

 

Bliv frivillig mentor

Som frivillig mentor gør du en forskel for et menneske, som har stor brug for din støtte til at vende tilbage til et liv uden for fængslet. Mentorrollen indebærer som regel at hjælpe den løsladte med muligheder for meningsfuld beskæftigelse, et stabilt forsørgelsesgrundlag, egen bolig, nye fællesskaber og forbedret sundhed. Din væsentligste rolle vil dog være at styrke den løsladte i troen på sig selv og derved styrke viljen til at klare en normal hverdag uden kriminalitet. Mentorerne støtter altid ud fra den enkelte persons ønsker og behov, eftersom løsladelsesprocesser er individuelle og behov varierer.

 

Som mentor er det vigtigt, at du besidder en god portion livserfaring og menneskeligt overskud. Derudover ser vi gerne, at du opfylder nedenstående krav:

  • Du skal bo i eller omkring Odense
  • Du skal være moden og livserfaren, minimum 25 år
  • Du skal være stabil og indstillet på at føre en mentorrelation på ca. 15 måneder helt til dørs
  • Du skal være god til menneskelige relationer
  • Du skal kunne sikkerhedsgodkendes af Direktoratet for Kriminalforsorgen

Hos Røde Kors Odense tilbyder vi naturligvis grundig oplæring til frivillige mentorer i Primus Motor.

 

Har du lyst til at blive frivillig mentor for en indsat, eller er du interesseret i at vide mere, så kontakt aktivitetsleder Jacob Ernstved-Rasmussen på tlf. 53 80 53 22 eller send en mail til jacras@rodekors.dk

Kontakt Primus Motor

Telefon: 53 80 53 22
Mail: jacras@rodekors.dk