Nørklerne

Nørklerne

Vi strikker, syr og hækler tøj og tæpper til nødlidende og katastroferamte områder i hele verden. I Danmark støtter nørklerne sårbare på asylcentre samt strikker bamser til børn af indsatte. Et udvalg af nørklervarer er desuden til salg i vores genbrugsbutikker, hvor overskuddet går til at hjælpe socialt udsatte i lokalsamfundet og støtte vores internationale arbejde. Nørklernes produkter bliver naturligvis lavet af genbrugsmaterialer samt donationer fra private og virksomheder med strikkegarn og stof i overskud. 

I Odense har vi en fantastisk gruppe nørklere, som strikker og syr til vores genbrugsbutikker og nødhjælp. Vores nørklere har base i Senior Huset, hvor de opbevarer garn, produkter, materialer og strikkeopskrifter. Vores nørklere strikker efter godkendte Røde Kors strikkemønstre, da tøjet til udlandet skal være enkelt og i et snit, der passer til alle børn. Det tøj nørklerne sender ud i vores genbrugsbutikker tillader større kreativitet, hvilket resulterer i et spændende udvalg af strikkede strømper, børnetøj og andet strik.

Udover at være en nødhjælpsaktivitet, så er nørklerprogrammet også et socialt sammenhold, som bringer mennesker sammen. Vores nørklere mødes hver tirsdag fra kl. 10-12 i Senior Huset til strik, kaffe, kage og hygge. 

 

Bliv frivillig nørkler i Odense 

For at blive nørkler i Odense skal du kunne strikke eller sy og have lyst til at bruge din kreativitet til at gøre en forskel i verden. Det er frivilligt, hvor meget tid du vil bruge på projektet. Hvis du strikker og syr derhjemme, kan du aflevere færdige produkter og hente strikkegarn mm. i Senior Huset hver tirsdag i tidsrummet kl. 10-12.

Kontakt Nørklerne

Telefon: 66 14 54 18
Mail:
birgitte.bachmann@gmail.com

Nørklerne mødes tirsdage fra kl. 10 - 12 i Seniorhus Odense, Toldbodgade 3-5, 5000 Odense C