Sådan kan vi hjælpe Ukraine bedst

Sådan kan vi hjælpe Ukraine bedst

Situationen i Ukraine

Vi er lige nu vidner til en eskalerende humanitær katastrofe i Ukraine. 874.000 mennesker er flygtet fra Ukraine til nabolandene, herunder Polen, Rumænien, Ungarn og Moldova.

Røde Kors’ hjælpeindsats i og omkring Ukraine spænder vidt - fra basal nødhjælp som mad og vand og hygiejnepakker, over livreddende førstehjælp, til hjælp til at sikre vandforsyning og at udstyr når frem til hospitaler og klinikker.

Lige nu er flere end 4000 ansatte og frivillige i gang med at hjælpe – alene de seneste dage har de uddelt fødevare- og hygiejnepakker til 30.000 børn og voksne på flugt fra angreb.

 

Sådan kan du hjælpe

Vi oplever herhjemme, at viljen til at hjælpe er enorm. Det er meget værdsæt. Meldingen fra vores kolleger i Ukraine og i nabolandene er, at der ikke akut er brug for tæpper og tøj, men i stedet penge, da den fleksibilitet giver os lov til at hjælpe der, hvor behovet er størst.

Hvis du gerne vil hjælpe, så er der nogle mere specifikke ting, som du kan gøre. Det kunne for eksempel være at:

  • Donere penge til Røde Kors' indsamling. Der er brug for penge, fordi det giver os fleksibilitet til at hjælpe dér, hvor behovet er størst med det, der er mest behov for. Hygiejnepakker, medicin, vand osv. Pengene bruges lokalt så vidt muligt, enten der hvor hjælpen gives eller i nærområderne til forberedt og specialiseret nødhjælp. Det kan du gøre via dette link = https://www.facebook.com/donate/4447210042051612/10160549007494384/
  • Handle i vores tre genbrugsbutikker i Odense: Bellinge, Fjordsgade og Østerbro. Alt salg i uge 10 og 11 går ubeskåret til Ukraine og nødhjælpsarbejdet.
  • Fortsæt med at donere tøj til vores tøjcontainere, så vi kan holde maskinen i gang.

 

Herunder har vi samlet en pressemeddelse med de tiltag, der er i gang i Røde Kors Odense lige nu:

Pressemeddelelse Ukraine lokalt Røde Kors Odense

 

Odense støtter Ukraine

Røde Kors Odense og en lang række organisationer samt private personer i Odense afvikler i fællesskab byens støttearrangement i sympati med den ukrainske nation og befolkning. Støttearrangementet finder sted fredag den 4. marts 2022 kl. 16.00 på Flakhaven i Odense.

Find støttearrangementet her = https://www.facebook.com/events/820400605470807?ref=newsfeed 

Vi håber, at I vil komme og støtte op om arrangementet.