Frivillige stemmer

Frivillige stemmer

bentebang

 

"Vi har ca. 20 kvinder i vores fold. Vi hjælper vores kvinder ved at besøge dem, lytte til dem, hjælpe med at læse breve fra det offentlige, søge om økonomisk hjælp, gå med dem til kommunen, politiet, i retten og i Statsforvaltningen osv. Det er mange gange tunge sager, og de har så hårdt brug for hjælp. Men vi er også mange gange en slags reservemor for dem og hjælper dem med gode råd ang. deres børn. Det er så spændende, og vores kvinder er så søde, så vi kommer til at elske dem."

- Bente Bang, frivillig aktivitetsleder for aktiviteten Q-net.

kk

 

"Jeg er frivillig, fordi det at hjælpe andre er noget af det fedeste jeg ved! Den følelse man har, når man kører hjem og har betydet noget for et andet menneske i en positiv retning: den er fantastisk, næsten euforisk - og vanedannende!"

- Stefan Hansen, frivillig samarit.

bb

 

"På vores studie i interkulturel pædagogik har vi ikke nogen form for praktik, så derfor kan vi på denne måde få noget praktisk erfaring. Vores uddannelse har fokus på både kultur, sprog og pædagogik, og det er lige præcis dét, som aktiviteten [Netværkscafé, red.] handler om. Derfor kan vi forhåbentlig få en masse erfaring, mens vi har nogle gode oplevelser."

- Julie og Ditte, opstartere af Netværkscafé.

sys1

 

"Ved Røde Kors kan jeg gøre en forskel, fordi jeg er rigtig god til administrativt arbejde. Glæden ved at arbejde og have et ansvar får jeg opfyldt her. Derfor vil jeg gerne arbejde her 4 timer om ugen"

- Sys Frimodt, frivilligkoordinator for Patientstøtterne ved Afdeling G.

tommy

 

"Den platform, som Røde Kors arbejder ud fra, kan jeg godt lide. Udover det, at jeg føler, at jeg bidrager med noget, får jeg også en masse socialt samvær med nogle mennesker, som jo har lidt den samme indgang til det at hjælpe, og det er også en stor del af det, for når man har været meget aktiv gennem 50 år på arbejdsmarkedet, så skal der helst komme noget andet i stedet for, og så er det sjovt at møde en masse mennesker med helt andre baggrunde end ens egen."

- Tommy, frivillig chauffør.

ff

 

"Jeg havde bare lyst til at gøre noget for andre. Der var så brug for mig i Q-net, og der har jeg været i over 2 år nu. For mig er det meget belønnende at kunne hjælpe udsatte kvinder, og være en slags veninde for dem. Det giver mig noget at give noget til andre på den måde, og samtidig kunne se resultater. Det er helt basale ting, som at kunne læse et brev eller tage til Borgerservice. Derfor har jeg også tænkt mig at blive ved, så længe jeg føler, jeg har tid til det."

- Tina Erfani, frivillig i Q-net.