Bliv frivillig Samarit/Medic

Bliv samarit eller medic

OBS: Vi optager fremover løbende nye medlemmer. I er derfor meget velkommen til at komme til vores mødeaftener hver torsdag, bortset fra den først torsdag i måneden. Mødeaftenerne er fra klokken 19.00 til 21.00.
Vi glæder os til at se jer!

Brænder du for førstehjælp og har du lyst til at hjælpe, hvor der er brug for dig? Så er det at blive samarit i Røde Kors en oplagt mulighed for dig. Her kan du nemlig være med til at forebygge, at små ulykker får store konsekvenser.

Måske er du i gang med en sundhedsfaglig uddannelse og har behov for noget erfaring? Måske er du allerede erfaren inden for faget og vil gerne dele ud af dine kompetencer? Eller måske er du helt uden erfaring, men har lysten og viljen til at lære og til at yde en indsats? Så er det dig, vi har brug for.

Dine muligheder som frivillig

Røde Kors’ samaritter er til stede ved mere end 1300 arrangementer om året, og udfører langt over 25.000 behandlinger. Vi har to slags frivillige inden for samariteraktiviteten, og hvilken af de to, der er relevant for dig, afhænger af din baggrund og kompetencer.

  • Samarit - En samarit i Røde Kors skal brænde for at hjælpe andre vha. førstehjælp, men har ikke nødvendigvis en sundhedsfaglig baggrund. Du vil blive undervist i, at kunne håndtere tilskadekomne og udføre livreddende førstehjælp. Du skal have gennemført et seks timers førstehjælpskursus inden start.
  • Medic - En medic er en samarit med en sundhedsfaglig baggrund, hvilket indebærer et krav om erfaring med patienter i ustabil tilstand. Du skal gennemføre vores samarit-uddannelse og herefter vores medic-uddannelse, der, udover håndtering af tilskadekomne, giver dig kompetencer til at håndtere akut opstået sygdom.

Gør en forskel som samarit

Sammen med 650 andre samaritter yder du en førstehjælpsindsats til arrangementer landet over. Du hjælper mennesker, der har brug for dine kompetencer og medmenneskelighed.

Hvad skal jeg lave?

Som samarit eller medic har du vagter ved f.eks. sportsstævner, koncerter, festivaler og firmaarrangementer. Her sørger du for en hurtig og grundig førstehjælpsindsats sammen med dine kollegaer, hvis ulykken skulle ske. Fra plaster på et sår over forbinding af en forstuvet ankel til brug af hjertestarter ved hjertestop. Din indsats afhjælper skader og redder liv.

Hvad får jeg ud af det?
Som frivillig i Røde Kors får du vores samariteruddannelse og et stærkt socialt netværk - samt oplever glæden ved at hjælpe andre. Er du i gang med en sundhedsfag-lig uddannelse som fx. læge, sygeplejeske eller paramediciner, så har du desuden muligheden for at tilegne dig praktisk erfaring, der kan være gavnligt i dit videre ud-dannelsesforløb.

Hvor lang tid tager det?
Engagement tager tid, men du bestemmer selv, hvor meget tid du vil investere. En vagt kan vare fra få timer til hele weekender.
Udover dine samaritervagter træner du med andre samaritter fra din gruppe, så du hele tiden er opdateret og kan yde dit bedste.

Hvordan kommer jeg videre?
Du sender en mail til vores frivilligkoordinator på frivillig.odense.samarit@rodekors.dk med dit navn, lidt om dig selv og dine kontaktinformationer. Efterfølgende vil en af vores koordinatorer tage kontakt til dig, og sammen finder I ud af, om samaritterne er noget for dig og hvornår du kan starte.